Open bron systeem

Bij een open bronsysteem haalt Geohita grondwater met een temperatuur van plusminus 11 graden uit een diepliggende, watervoerende grondlaag. Via een warmtewisselaar wordt warmte onttrokken aan het opgepompte grondwater. Het afgekoelde grondwater wordt vervolgens op een andere diepte of locatie weer in dezelfde laag teruggepompt. Het oppompen en terugpompen van grondwater is een volledig gesloten systeem. In feite wordt een aftakking gemaakt op de watervoerende laag en enkel warmte onttrokken aan het water. De risico’s op vervuiling zijn dan ook nihil.

Collectief warmtenet

De warmte, die aan het grondwater of de bodem is onttrokken, wordt door het collectieve systeem opgewerkt naar de gewenste temperatuur om het warmtenet te voeden. We installeren meerdere warmtepompen in cascadeopstelling, ofwel meerdere warmtepompen naast elkaar, die gezamenlijk aan de warmtevraag voldoen. Zo zorgen we ervoor dat bewoners ook op de koudste dagen van het jaar een warm en comfortabel huis hebben, maar dat het systeem op dagen waarop de warmtevraag minder is, ook op een lager vermogen kan draaien. Dan schakelen we één of meer warmtepompen simpelweg uit.

De warmte wordt via het warmtenet gedistribueerd naar de woningen voor ruimteverwarming en het voorbereiden van warm tapwater. De geleverde warmte wordt individueel bemeten en afgerekend. In de zomer kan het opgepompte water juist worden gebruikt om de woningen te koelen door via de vloerverwarming warmte aan de woning te onttrekken.

Als een open bronsysteem niet mogelijk is, kan Geohita ook gebruik maken van een gesloten bronsysteem.

Meer informatie over het Geohita systeem

Projecten

Geohita ontzorgt de projectontwikkelaar, bouwer en eigenaar van de woning of het appartement volledig. Benieuwd welke projecten aan aangesloten zijn op een Geohita netwerk?

Bekijk alle projecten

NOCH4

Ontwikkelaar: OVT Ontwikkeling
Aantal wooneenheden: 10

De Ontmoeting Emmeloord

Ontwikkelaar: OVT Ontwikkeling
Aantal wooneenheden: 14

Doe de Quickscan Stuur direct een bericht Laat u terugbellen